Quassia

Deze kamer dankt haar naam aan het kaneelachtige ingrediënt uit het 19e eeuwse bierrecept.

De oude eiken balken en de witte muren dompelen deze suite onder in een luxueuze vorm van rust en stilte.

Details:

De kassia is een boom, die zeven tot tien meter hoog kan worden. Hij is kleiner dan de kaneelboom, maar de bladeren zijn groter. De dikke schors is aromatisch. In de vroege zomer bloeit de kassia met kleine gele bloemen, die aan lange stelen naar beneden hangen. Evenals bij kaneel wordt kassia (ook wel Chinese, valse of bastaardkaneel genoemd), verkregen uit de schors van de boom. De schors wordt verwijderd van de stammen en de takken en daarna laat men de schors drogen. Tijdens het drogen krullen de stukken schors om in de vorm van lange pijpen. De kleur van deze pijpen varieert van licht roodbruin voor de dunne delen tot grijs voor de grotere delen. Kassiaschors is grover en dikker dan kaneelschors. Het poeder van de kassia is roodbruin, terwijl dat van de kaneel taankleurig is. Kaneel en kassia zijn al lang bekend als specerijen. Vanaf 1500 jaar voor Christus stuurden Egyptenaren handelsexpedities naar Somalie om kaneel en kassia van tussenhandelaren te kopen. De oude Romeinen kochten deze specerijen van de Arabische handelaren, maar door deze tussenhandel waren de prijzen hoog. Kaneel, kassia, maar ook peper werden in de loop der tijd zo belangrijk voor de Europese volken, dat zij ontdekkingstochten gingen maken naar het oosten en het westen om deze specerijen op een goedkopere manier te verkrijgen. Kassiaschors heeft in vergelijking een scherpere en minder fijne geur dan kaneelschors. Evenals kaneel bevat de plant olieachtige stoffen, waaronder cinnamaldehyde (kaneel- aldehyde). Kassia wordt gebruikt om smaak aan het eten toe te voegen, in het bijzonder aan likeuren en chocola. Hoewel kaneel en kassia in vele landen onderling uitwisselbaar gebruikt worden, wordt kaneel vooral gebruikt voor zoete gerechten of gerechten die een subtiele smaak behoeven. Kassia wordt vooral gebruikt in sterke, pittige hoofdgerechten, bijvoorbeeld curry's, pilavs en gekruide vleesgerechten. Daarnaast wordt kassia vaak gebruikt in gerechten met gestoofde vruchten, vooral die met appels. In zijn oorsprongsgebied wordt kassia ook voor medicinale doeleinden gebruikt bv. tegen misselijkheid en opgeblazenheid.

 

Deze kamer is uitgerust met:

  • bad 
  • toilet
  • flatscreen tv
  • draadloos internet
  • zithoek

 

 
Weverstraat 48 | 3940 Hechtel -Eksel | +32 (0)477 21 86 76 | info@depaenhoeve.be
Webdesign & Hosting by Data-Art