Neerpelt

Neerpelt is een gemeente in het noorden van Limburg die meer dan 16.000 inwoners telt.
Neerpelt is altijd een beetje voortrekker geweest. Het is ongetwijfeld dé plaats waar culturele initiatieven van de grond kwamen zoals het Europees Muziekfestival voor de Jeugd, Neerpelt Open Air, het tweejaarlijks Jeugdkunstenfestival, Carnaval, Imago Tijl, Theater op de Markt, ...

Ook de wekelijkse markt, jaarmarkten en kermissen in Neerpelt Centrum lokken steevast vele nieuwsgierigen en zorgen voor  overvolle terrasjes. Elk weekend komt de jeugd van de omringende dorpen er samen om op stap te gaan in de "Kerkstraat".

Bezoek je Neerpelt, neem dan zeker je fiets mee of wandel eens door natuurreservaat Het Hageven of doorheen de drie wandelkamers die Neerpelt rijk is. Zowel wandel-, fiets- als ruiterroutes liggen voor het uitkiezen. Aan tavernes, fietscafés, eet- en ijshuisjes en toeristische cafés ontbreekt het niet. Soms moet je de route even verlaten, maar een klein zijsprongetje maken om de innerlijke mens te versterken, mag geen onoverkomelijk probleem zijn.

De kleinsten kunnen lekker ravotten in de speeltuinen van de recreatiedomeinen Bosuil (Sint-Huibrechts-Lille) of Scoutsrally (Neerpelt Centrum) of een bezoekje brengen aan de kinderboerderij in het Franciscushof (Sint-Huibrechts-Lille).  

Zeker de moeite waard is de passantenhaven "Welvaart" aan het Kempisch Kanaal, waar je met je pleziervaartuig aan kan meren om de gemeente te verkennen.  Aangrenzend is ook een parking met alle voorzieningen voor kampeerwagens.

 

Bron : Platform Noord-Limburg

 
Weverstraat 48 | 3940 Hechtel -Eksel | +32 (0)477 21 86 76 | info@depaenhoeve.be
Webdesign & Hosting by Data-Art