Hamont-Achel

Hamont-Achel is een charmant stadje met een boeiende geschiedenis en markante eigentijdse ontwikkelingen. Tot de grote rijkdom van Hamont-Achel rekenen wij de uitgestrekte natuur (bossen, weiden, akkers, flora en fauna) en het historisch erfgoed dat getuigt van een rijk verleden.

In 1975 werden de vroegere zelfstandige gemeenten Hamont en Achel samengevoegd tot de nieuwe gemeente Hamont-Achel. In 1985 verwierf deze gemeente opnieuw haar oude stadsrechten en stadstitel en werden wapen en vlag vastgesteld. Geografisch ligt de stad in het uiterste noorden van de provincie Limburg, tegen de Nederlandse grens.

Hamont-Achel ligt centraal op het fietsroutenetwerk van de Brabantse en Limburgse Kempen. De fietsroutes lopen langs de mooiste monumenten en groene plekjes van onze regio. Heel wat uitgestippelde wandelwegen zijn met elkaar verbonden en bieden elk wat wils. In de groene long tussen Achel en Hamont, de vallei van de Warmbeek, vindt men verschillende monumenten die getuigen van het historisch verleden van de gemeente: grafheuvels uit de brons- en ijzertijd, de mysterieuze Tomp, de Trappistenabdij De Achelse Kluis, de rentmeesterwoning van de graaf enz.
Kortom, het hoeft geen betoog dat vooral het groen en het historisch kader de belangrijkste troeven van dit sympathiek Limburgs stadje zijn.

 

Bron : Platform Noord-Limburg

 
Weverstraat 48 | 3940 Hechtel -Eksel | +32 (0)477 21 86 76 | info@depaenhoeve.be
Webdesign & Hosting by Data-Art